Bestel uw boeken online bij Athenaeum Boekhandel!

Verzameld werk set

Verzameld werk set bevat: romans en verhalen ; historische vertellingen en verspreid werk ; memoires en beschouwingen A. Alberts

Het is nog altijd even waar: Alberts (1911-1995) is een groot schrijver. Zijn boeken hebben in de loop der tijd niets aan kracht ingeboet, zijn stijl is nog even betoverend door de zeldzame combinatie van soberheid en behoedzame ironie. A. Alberts, auteur van klassieke romans als De eilanden (1952) en De vergaderzaal (1974), blijft de meester van het verzwijgen en suggereren.
Het eerste deel van dit Verzameld werk bevat alle romans en verhalen, waaronder de hierboven genoemde maar ook De bomen (1953) en de schitterende laatste roman De vrouw met de parasol (1991).
In deel twee zijn opgenomen de historische vertellingen De huzaren van Castricum (1973), De Hollanders komen ons vermoorden (1975) en Een koning die van geen nee wil horen (1976) alsmede artikelen en verhalen uit literaire tijdschriften en gelegenheidspublicaties, én een selectie uit de honderden stukken die Alberts schreef in De Groene Amsterdammer.
Deel drie bevat de in boekvorm verschenen memoires en beschouwingen, zoals ondermeer In en uit het paradijs getild (1962), Aan Frankrijk uitgeleend (1963), Inleiding tot de kennis van de ambtenaar (1985) en Een kolonie is ook maar een mens (1989).

Het Verzameld werk werd bezorgd door Gillis Dorleijn en Mirjam van Hengel en is voorzien van een volledige Bibliografie en een Verantwoording. Alle teksten werden opnieuw bekeken en gecorrigeerd naar de eerste druk.
€49,00

Neem contact op met de boekhandel voor de exacte datum van verzending.

Verkrijgbaar in de volgende winkels:
Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum, Spui 14-16
Roetersstraat 41, Amsterdam

Specificaties

ISBN
9789028240247
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Druk
1e
Taal
Nederlands
Bladzijden
422 pp.
Bindwijze
Hardcover
Genre
Nederlandstalige literatuur

Delen op

Bestel- en bezorginformatie

Bij een bestelling kunt u online direct afrekenen - of reserveren in de winkel. U kunt betalen met iDeal, Mastercard, Visa, en Boekenbon. Vanzelfsprekend worden deze gegevens ook over een beveiligde verbinding verstuurd. Uw veiligheid is gegarandeerd.

Zie voor betaalmogelijkheden, verzendkosten (ook naar het buitenland) en levertijden onze veelgestelde vragen.

Koop uw boeken bij Athenaeum

  • Gratis verzending vanaf € 20,-.
  • Vertrouwde service, veilige afhandeling
  • Meer dan 6000 recensies, voorpublicaties, boekennieuws.
  • Actuele tips van deskundige lezers
MINDBOOKSATH : athenaeum