De top 5 Food Magazines

28 november 2015

Athenaeum Nieuwscentrum brengt in de cadeautijd haar top 5 per genre. Vandaag: de food magazines, met Cherry Bombe, The Cleaver Quarterly, Tapas, Lucky Peach en Ambrosia.

Top 5 All-About-FOOD

Zee-egel ceviche, broodje chow mein en Griekse pruim-yoghurttiramisu,  dat zijn slechts een paar recepten uit deze culinaire tijdschriften vol bijzonder smakelijke gerechten. Magazines over eten zijn een aparte soort, waarom zou je niet gewoon een kookboek maken zoals het tijdschrift Lucky Peach dat bijvoorbeeld ook heeft gedaan (101 Easy Asian Recipes)? Deze tijdschriften bieden echter zo veel meer: het zijn publicaties vol met diepgaande interviews, illustraties, fotografie en zelfs flash fiction over eten, die allemaal hetzelfde hoog in het vaandel hebben: het maken en nuttigen van bijzonder eten. Het zijn dus niet alleen recepten die je zult vinden, maar ook informatie over allerlei ingrediënten, hun herkomst, de makers, hun verhaal aan de lezer -  sunny side up geserveerd. Eet smakelijk!

Sea urchin ceviche, breaded chow mein and plum and greek yoghurt tiramisu are but a few mouthwatering recipes these culinary magazines offer. Magazines about food are a special breed, why not just make a cookbook like magazine Lucky Peach did (101 Easy Asian Recipes)? But these mags are so much more: they’re quarterly accumulations of interviews, illustrations, photography and even flash-food fiction, all celebrating the art of good, crazy or simply out-of-this-world-good food. These magazines are not only filled with recipes, but also take their ingredients, their origin, their farmer, their story, and serve them to you, sunny-side-up!

 

5.

Cherry Bombe #5  (Eng)
Cherry Bombe verschijnt twee keer per jaar, en is een culinair tijdschrift dat onbeschaamd de schijnwerper richt op  vrouwen en eten.  Vrouwen die kweken, maken, serveren en van een goede maaltijd genieten.

Cherry Bombe is a beautifully designed biannual publication that celebrates women and food—those who grow it, make it, serve it, style it, enjoy it and everything in between.

4.

The Cleaver Quarterly #6  (Eng)
Bij The Cleaver Quarterly, een tijdschrift over de Chinese keuken, is men niet bang om te spelen met Aziatische stereotypes, ze zijn kampioen broodjes noodle maken  en zijn niet gespeend van enige slimme zelfspot.

The makers of The Cleaver Quarterly, a magazine about Chinese cuisine, don’t shy away from Asian stereotypes, they approach them in a playful manner. The editors are masters in making noodle sandwiches and have a healthy and clever sense of humor.

3.

Tapas #6 (Eng)
Tapas is een jammie-jammie-tijdschrift uit Spanje dat urban culture combineert met eten en een supertoffe leefstijl.

Tapas is a yummy yummy magazine from Spain that combines urban culture with food and an extremely cool lifestyle.

2.

Lucky Peach #17 (Eng)

Lucky Peach trekt zich niets van alle regels aan, het tijdschrift doet helemaal z’n eigen ding. In dit nieuwe nummmer van alles over ontbijt: de bereiding van eieren, koffie en andere petit dejeuner-geheimen.

Lucky Peach is a rule breaker, a bad ass rule breaker.  In this breakfast issue you’ll learn all about eggs, coffee and other 8-o’clock-in-the-morning-secrets.

1.

Ambrosia #1 (Eng)

Ambrosia is een prachtig nieuw tijdschrift over het Mexicaanse eiland Baja, dat door middel van adembenemende fotografie en goede teksten het leven en de eetcultuur van dit schiereiland zo tastbaar maakt dat het tijdschrift hopelijk godenvoedsel voor elke lezer wordt.

Ambrosia is a beautiful new journal about the Mexican peninsula Baja. It combines good articles with stunning photography and, in this way, makes life and the food culture on this island almost palpable. The magazine genuinely is like the food of the gods, accessible for every reader.

N.B. Zie ook onze top 5 independents.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum