BOEKEN MET KORTING? ALLE AANBIEDINGEN VIND JE HIER

Hier vind je regelmatig nieuwe aanbiedingen. Meestal gaat het om Engelstalige literatuur, geschiedenis, Oudheid en andere non-fictie. Bijvoorbeeld de Modern Classics van Penguin, Loeb Classical Library, de klassieken van Fitzcaraldo, de How To reeks van Yale University Press, non-fictie van Princeton University Press em The Very Short Introductions van Oxford University Press. 

Als eerste weten wanneer we een nieuwe kortingsactie starten? Schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. 

De Groene Amsterdammer 145 jaar

De Groene Amsterdammer, het oudste opinieweekblad van Nederland, bestaat in april 145 jaar en dat vieren we. Neem nu een halfjaarabonnement* en krijg een Athenaeum Cadeaukaart ter waarde van € 25,—!

Haal de actieflyer in onze winkel op het Spui en lever deze ingevuld in. Je ontvangt dan meteen je Athenaeum Cadeaukaart.

Per e-mail abonneren kan ook. Zet in het onderwerp Halfjaarabonnement Groene en mail de volgende gegevens naar [email protected]: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Wij zorgen ervoor dat de cadeaukaart zo snel mogelijk per post naar je toe komt.

Op vrijdagavond 28 april stonden we met boeken bij het lustrumfeest in ITA/Stadsschouwburg. Spreker was onder anderen Maria Ressa, de Filipijnse journaliste die in 2021 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg voor haar strijd voor persvrijheid en onafhankelijke onderzoeksjournalistiek.

 

* Na afloop stopt het proefabonnement automatisch.

Gezelschap

Ali Smith

De nieuwe roman van Ali Smith is een ode aan ‘gezelschap’ in al zijn tijdloze en hedendaagse, legendarische en ongrijpbare, boeiende en steeds veranderende vormen. Het boek is een vervolg op een unieke prestatie, haar seizoenencyclus – Herfst, Winter, Lente en Zomer –, boeken die zo dicht mogelijk bij de echte tijd werden geschreven en uitgegeven, tussen 2016 en 2020, en die de tijd waarin we leven absorbeerden en weerspiegelden: ‘Romans over de stemming van de natie die begrijpen dat de natie uit jou, mij, ons allemaal bestaat.’ (The New Statesman) Ali Smith (Inverness, 1962) is een van de grootste auteurs uit Schotland van onze tijd. Vier van haar romans, waaronder Herfst, werden genomineerd voor de Booker Prize. ‘Een vrouw krijgt een onverwacht telefoontje van een voormalige studiegenote die haar vraagt een raadselachtige mededeling te ontcijferen, en van daaruit spint Smith een breder verhaal over eenzaamheid, toevlucht en vrijheid.’ New York Times Book Review ‘Een eigenzinnig, geniaal lockdownverhaal. (...) Het vijfde deel van Smiths seizoenskwartet gaat heen en weer tussen lyrische visioenen, fabels en komedie, tussen geschiedenis en corona.’ The Guardian ‘Sprankelend. (...) Gezelschap is, net als het leven zelf, rommelig, grappig, droef, prachtig en geheimzinnig.’ The Observer ‘Een schitterend, boeiend en knap portret van de wereld waarin we leven, gezien door de verleidelijkste en aardigste romanschijfster die we ons kunnen voorstellen.’ The Telegraph ‘Het nieuwe boek van Ali Smith, zowel een zelfstandige roman als een pendant van haar seizoenskwartet, speelt zich af tijdens de pandemie en biedt een wijze en menselijke stem in riskante tijden.’ Financial Times
€ 22,50
Op voorraad Voor 23.00 besteld, binnen 1 à 2 dagen in huis. (Op werkdagen)

pro-mbooks1 : athenaeum