Literaire Salon @Ambassadehotel: Anton Dautzenberg

18 november 2018
| |

18 november, vanaf 16.00, interviewt Alma Mathijsen Anton Dautzenberg in de Literaire Salon van het Ambassade Hotel. Wees welkom!

A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) is sinds zijn debuut in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten niet meer weg te denken uit de Nederlandse letteren. Dautzenberg schrijft romans, verhalen, essays, gedichten en toneel. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij is een van de makers achter Quiet 500, een glossy dat stille armoede een gezicht geeft. Voor dit initiatief ontving hij in 2016 de Impact Award.

In 2017, het jaar dat hij vijftig wordt, houdt Dautzenberg op verzoek een jaar lang een dagboek bij. Hij trekt bij zijn tweelingbroer in en neemt hun gecompliceerde verhouding onder de loep. Het resulteert in Ik bestaat uit twee letters (2018), een compromisloze verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, essayistische betogen, brieven, gedichten en strips. 

Schrijver Alma Mathijsen (1984) gaat in dialoog met Dautzenberg. Mathijsen studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Op haar achttiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl en ze was onderdeel van het columnistenduo Fanny & Alma in Het Parool. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een verhalenbundel en vier romans, waaronder Vergeet de meisjes. Mathijsen schrijft tevens essays voor NRC Handelsblad.

pro-mbooks1 : athenaeum