Literaire Salon @Ambassadehotel: Hadassah de Boer in gesprek met Tommy Wieringa

07 januari 2018
|

Op zondag 7 januari van 16.00-17.00 wordt Tommy Wieringa (1984) tijdens de Literaire Salon geïnterviewd door presentatrice Hadassah de Boer. Wieringa geldt als een van de meest toonaangevende Nederlandse schrijvers; zijn meest recente roman De heilige Rita (2017) werd lovend door de pers ontvangen. 

Tommy Wieringa brak door met Joe Speedboot, vestigde zijn naam definitief met Ceasarion en won met Dit zijn de namen de Libris Literatuurprijs. Andere werken van hem zijn onder meer Alles over Tristan, De dynamica van begeerte en De dood van Murat Idrissi. Zijn boeken werden voor vele prijzen genomineerd en in diverse talen vertaald. Voor de Boekenweek 2014 schreef hij het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw, waarover The Guardian noteerde: ‘Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet.’

N.B. Lees op Athenaeum.nl een fragment uit De heilige Rita.

 

Presentatrice en regisseuse Hadassah de Boer (1971) gaat in dialoog met Wieringa over onder andere De heilige Rita en over zijn schrijverschap. De Boer, die haar carrière begon bij AT5, presenteerde diverse programma’s voor onder meer de NPS en Tros en maakte deel uit van verschillende jury’s van culturele prijzen.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via het inschrijfformulier op de website van het Literaire Salon. Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. De middag wordt afgesloten met een glas champagne en een signeersessie door de auteur. Update: Alle toegangsplekken voor dit evenement zijn vergeven. 

 

Delen op

12,50
MINDBOOKSATH : athenaeum