Literaire Salon @AmbassadeHotel: Jan Leyers

22 april 2018
| | |

Zondag 22 april 2018, 16.00 - 17.00, interviewt Joris Luyendijk Jan Leyers over Allah in Europa bij het Ambassade Hotel.

De eerste gast in het drieluik met interviewer Joris Luyendijk is de Vlaamse programmamaker, schrijver en muzikant Jan Leyers. In zijn boek Allah in Europa – gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van de VPRO uit 2017 – onderzocht hij de ontwikkeling van de islam in Europa. Leyers publiceerde eerder De weg naar Mekka en trad op als presentator van Zomergasten in 2012.

Joris Luyendijk werkt al twintig jaar in de journalistiek. Hij schreef onder meer over het Midden-Oosten en de financiële sector, voor media als NRC en The Guardian. Als schrijver werd hij bekend met boeken als Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn. Ook presenteerde hij twee seizoenen Zomergasten.

In deze serie vraaggesprekken bij de Literaire Salon gaat Luyendijk maandelijks met een andere auteur in dialoog. Joris Luyendijk: ‘Als het waar is dat wij op dit moment geen tijdperk van verandering beleven maar een verandering van tijdperk, dan kunnen we op zoek naar nieuwe verbanden en verbindingen.’

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan via het inschrijfformulier op de site van het Ambassade Hotel. Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Er wordt gewerkt met een lotingsysteem. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door Jan Leyers.

Delen op

12,99
MINDBOOKSATH : athenaeum