Literaire Salon @AmbassadeHotel: Joris Luyendijk interviewt Murat Isik

24 juni 2018
| |

Op zondag 24 juni (16.00-17.00 uur) zal Murat Isik, wiens boek Wees onzichtbaar recent met de Libris Literatuurprijs 2018 bekroond werd, te gast zijn bij de Literaire Salon @AmbassadeHotel. Journalist Joris Luyendijk zal, tijdens deze afsluitende literaire salon van dit seizoen, met Isik in gesprek gaan over zijn werk.

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs voor en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Zijn roman Wees onzichtbaar werd behalve bekroond met de Libris Literatuurprijs 2018 en de Boekhandelsprijs 2018 en was tevens Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Daarnaast werd het genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs en Halewijnprijs.

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan aan op de website van de Literaire Salon. Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Er wordt gewerkt met een lotingssysteem. Na afloop biedt de Literaire Salon u namens het Ambassade Hotel een drankje aan en vindt er een signeersessie door de auteur plaats.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum