Athenaeum Leesclub: Annie Ernaux, De jaren

30 november 2022
| | |

Woensdag 30 november vanaf 19.30 houden we bij Athenaeum Boekhandel Spui een leesclub rondom De jaren, de veelgeprezen roman van Nobelprijswinnaar Annie Ernaux, onder leiding van Bob Kappen. Doe je mee?

We vragen een kleine bijdrage van € 6,- aan alle deelnemers om iedereen te kunnen voorzien van drankjes, hapjes, en tijd voor een inhoudelijke voorbereiding.

Over De jaren

De jaren vertelt het verhaal van de periode 1941-2006 door de lens van het geheugen, van tegenwoordige en herinnerde indrukken, culturele gewoonten, taal, foto’s, boeken, liedjes, radio, televisie, reclame en krantenkoppen. Annie Ernaux slaagt erin een vorm uit te vinden die zowel subjectief als onpersoonlijk, particulier als collectief is, een nieuw genre in feite – de collectieve autobiografie – dat beoogt het verleden te vangen in een messcherpe, van alle pathos gespeende stijl. Als vermenging van autobiografische fictie en sociologie is De jaren ‘een Op zoek naar de verloren tijd van ons tijdperk van mediadominantie en consumentisme’ (The New York Times), een ongeëvenaarde krachttoer en een monumentale bijdrage aan de twintigste-eeuwse Franse geschiedenis zoals weerspiegeld in het leven van één vrouw.

Delen op

23,99
10,99
pro-mbooks1 : athenaeum