Athenaeum Leesclub: Donna Tartt, The Secret History

27 oktober 2022
| |

Donderdag 27 oktober vanaf 19.30 houden we bij Athenaeum Boekhandel Spui een leesclub rondom De verborgen geschiedenis (The Secret History, vertaling Barbara de Lange), van Donna Tartt, onder leiding van Charlotte Remarque. Deze leesclub is volgeboekt.

Deze herfst is het dertig jaar sinds de verschijning van deze uitzonderlijke roman. Het boek was meteen al een razend succes, en toen Tartt bij Athenaeum kwam signeren stond er een rij ‘tot aan de Leidsestraat!’ (volgens onze toen aanwezige collega’s).

Tartts barokke proza en grote liefde voor de esthetiek van het intellectuele (denk tweedjasjes, denk vulpennen) is na dertig jaar nog steeds aanstekelijk. Hoe kun je beter dit barre seizoen doorkomen dan met een glas rode wijn en een goed gesprek over een goed boek? We nodigen wij je uit voor een leesclub over De verborgen geschiedenis, 27 oktober om 19.30,onder leiding van boekverkoper Charlotte Remarque.

We vragen een kleine bijdrage van € 5,- aan alle deelnemers om iedereen te kunnen voorzien van drankjes, hapjes, en tijd voor een inhoudelijke voorbereiding.

Over The Secret History De verborgen geschiedenis

Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen. Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich - in de ban van een leraar - op de studie van de Griekse beschaving heeft gestort. Hij raakt betrokken bij een drama dat zich tussen hen afspeelt, een drama met grote gevolgen voor iedereen.

Lees op onze site waarom Bob Kappen het boek koos als Engels Boek van de Maand, en waarom Kay Brugmans zo enthousiast was over de roman. En bekijk op onze categoriepagina foto's van de signeersessie in 1993.

pro-mbooks1 : athenaeum