Athenaeum vs. Revisor: Jan van Aken vs. Daan Stoffelsen

12 maart 2018
| | |

Maandag 12 maart, vanaf 19.30 bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam gaat Daan Stoffelsen in gesprek met Jan van Aken over zijn nieuwe roman De ommegang. U bent van harte welkom.

Aanmelden

Over De ommegang

In de vroege lente van 1415, op de stoffige wegen van Italië, heeft heelmeester en architect Isidorus van Rillington een ontmoeting die zijn leven totaal verandert. Isidorus' zoektocht naar kennis, die hem al tot aan de rand van de wereld bracht, is daarmee voltooid. Hij besluit met zijn verworven inzichten naar Konstanz te reizen, waar op dat moment de groten der aarde bijeenkomen om de christelijke wereld van de ondergang te redden.

De ommegang is een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en beperkingen van het geheugen. Jan van Aken sleept de lezer mee van een middeleeuwse bibliotheek in Engeland naar een kleine stad aan het Bodenmeer, waar koningen, kardinalen, adel en geleerden strijden voor de eenheid van Europa.

Athenaeum vs. Revisor

Elke maand een gesprek over een boek, over literatuur, over ambacht en kunst: dat is de eenvoudige gedachte achter een nieuwe reeks publieke interviews. Elke maand gaat een van de redacteurs van Revisor in gesprek met een interessante schrijver over haar of zijn nieuwste boek. En u kunt daarbij zijn.

N.B. Lees op Athenaeum.nl een voorpublicatie uit de roman. Eerder publiceerden we voor uit De afvallige.

Delen op

23,50
11,99
12,50
MINDBOOKSATH : athenaeum