Athenaeum vs. Revisor: Marieke Lucas Rijneveld vs. Jan van Mersbergen

16 februari 2018
| | |

De avond is ongemak, het romandebuut van Marieke Lucas Rijneveld, ligt in de winkel! Vrijdag 16 februari, vanaf 19.30 bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam gaat Jan van Mersbergen in gesprek met Rijneveld. U bent van harte welkom.

Aanmelden

Over Avond is ongemak

De avond is ongemak is het schrijnende verhaal van een religieus boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Matthies komt op een dag niet meer terug van het schaatsen en laat zijn zusje Jas in totale verwarring achter.

Door de ogen van de tienjarige Jas zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Onder leiding van Obbe ondernemen ze morbide experimenten met dieren en Hanna en Jas dromen hartstochtelijk van een Redder, een man als Boudewijn de Groot, een man die hen mee kan nemen naar de Overkant en hen in kan wijden in de geheimen van hun seksualiteit.

Athenaeum vs. Revisor

Elke maand een gesprek over een boek, over literatuur, over ambacht en kunst: dat is de eenvoudige gedachte achter een nieuwe reeks publieke interviews. Elke maand gaat een van de redacteurs van Revisor in gesprek met een interessante schrijver over haar of zijn nieuwste boek. En u kunt daarbij zijn.

N.B. Lees op Athenaeum.nl een voorpublicatie uit de roman, en ook Erik Lindners bespreking van Kalfsvlies.

Delen op

19,99
pro-mbooks1 : athenaeum