Athenaeum vs. Revisor: Tom Lanoye vs. Daan Stoffelsen

07 november 2017
| | |

7 november, vanaf 19.30 bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam gaat Daan Stoffelsen in gesprek met Tom Lanoye, naar aanleiding van zijn nieuwe roman Zuivering. Het is de aftrap van een nieuwe interviewreeks van literair tijdschrift Revisor en Athenaeum Boekhandel. U bent van harte welkom.

Aanmelden

Over Zuivering

Gideon Rottier is een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, in een wereld die met de dag vijandiger en gewelddadiger lijkt te worden. Zuivering is een Lanoye pur sang: virtuoos van taal en bevolkt met onvergetelijke personages die elkaar bekampen en beminnen, tegen de achtergrond van 'een versleten en uiteenvallend continent'. Een hard en heftig boek voor harde en heftige tijden.

Op Athenaeum.nl bespraken we de roman al.

Athenaeum vs. Revisor

Elke maand een gesprek over een boek, over literatuur, over ambacht en kunst: dat is de eenvoudige gedachte achter een nieuwe reeks publieke interviews. Elke maand gaat een van de redacteurs van Revisor in gesprek met een interessante schrijver over haar of zijn nieuwste boek. En u kunt daarbij zijn.

Delen op

8,99
12,50
pro-mbooks1 : athenaeum