Interview Jan van Aken over Het xoanon

22 maart 2024
|

Kom tijdens de Boekenweek 2024 naar Athenaeum Boekhandel Spui op vrijdag 22 maart om 19.30. Jeroen Vullings gaat met Jan van Aken in gesprek over zijn nieuwe roman Het xoanon. Wees erbij!

Toegang is € 5,- per persoon. Koop je kaartje hier!
                                                                             

Natuurlijk inclusief borrel.Over Het xoanon

Als de Grote Oorlog voorbij is, en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Terwijl Wit-Russische vluchtelingen de stad overspoelen en in het oosten van het land een nieuwe oorlog oplaait, begint zich in de chique wijken al de geest van de vrolijke jaren twintig te roeren.

Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Te comfortabel, naar zijn zin. Dat verandert als hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een onschatbaar voorwerp uit de oudheid zou zijn buitgemaakt. In dit explosieve krachtenveld menen veel groepen en individuen hun voordeel te kunnen doen met dit geheimzinnige xoanon.

Ook de neutrale Beaujon kan zich niet langer afzijdig houden. Maar hij heeft veel hogere ambities dan wat hij ziet als de jacht op een hersenschim.

Delen op

29,99
pro-mbooks1 : athenaeum