Boekpresentatie Henry Sepers, De stiefvader

07 april 2023

Vrijdag 7 april 19.30 bij Athenaeum Boekhandel Spui presenteert Uitgeverij Magonia de nieuwe roman van Henry Sepers, De stiefvader.
Schrijver en criticus Rob Schouten en uitgever Lex Jansen zullen een bijdrage leveren.

Wees welkom! Toegang gratis, aanmelden via [email protected]

Over De stiefvader

Je hoort dit, je leest dit, toch zul je me vergeten.

Rover van Slooten is ongeneeslijk ziek en spreekt met zijn huisarts datum en tijd van zijn dood af. Op zijn sterfbed denkt hij na over zijn leven en naderende einde. Intussen verdringen zich steeds meer ‘sterfbedtoeristen’ voor zijn raam, en tonen ook de media belangstelling. Dat heeft te maken met zijn beroemde stiefdochter Sarah, van wie hij hoopt dat ze hem nog zal bezoeken. Zijn vriend Damian wil hem helpen, maar het is niet duidelijk wat zijn motieven zijn. De stiefvader is een roman over doodsangst en levensdrift, verstilling en openbaarheid.

Henry Sepers (Den Haag, 1955) publiceerde zes romans, waaronder De zondaars (2005) en Bedachte stad (1997). Toen bij De Arbeiderspers in 2009 zijn poëziebundel Baaierd verscheen, toonde Sepers zich ook een dichter van formaat. De tweede bundel Spreekt de troubadour werd genomineerd voor de J. C. Bloem-poëzieprijs.

Delen op

22,95
pro-mbooks1 : athenaeum