Boekpresentatie: W.F. Hermans, Volledige Werken 8

22 november 2017 tot 22 november 2017
| |

Uitgeverij De Bezige Bij, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Willem Frederik Hermans instituut nodigen u van harte uit om het glas te heffen op de verschijning van Volledige Werken 8 van Willem Frederik Hermans. U bent van harte welkom op woensdag 22 november, om 17.00.

Binnen het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Willem Frederik Hermans kwam één langlopend project nooit tot voltooiing: een grote autobiografische roman. Wel verschenen er in de vorm van verhalen en novellen losse gedeelten uit dit 'werk in uitvoering', waarin het hoofdpersonage Richard Simmillion het alter ego van de schrijver is.

Twee van de vier verhalen uit de bundel Een wonderkind of een total loss (1967) zijn Simmillion-teksten, en ook in De laatste roker (1991), waarin Hermans een groot aantal verhalen verzamelde die door de jaren heen verspreid in kranten en tijdschriften hadden gestaan, werden er enkele opgenomen. Beide titels verschijnen nu in deel 8 van de Volledige Werken, samen met de in Vier novellen (1993) gebundelde juweeltjes die Hermans in de eerste helft van de jaren tachtig kort na elkaar publiceerde: 'Filip's sonatine', 'Homme's hoest', 'Geyerstein's dynamiek' en 'De zegelring'. Het bibliofiele werkje De onversleten wandelaar (1994) completeert het geheel. Met het verschijnen van dit deel in de reeks is de publicatie van alle novellen binnen de Volledige Werken - eerder verscheen al deel 7 - nu compleet.

Jente Posthuma zal bij deze presentatie het verhaal voorlezen dat zij schreef voor De onbekende Hermans, een uitgave van de Revisor waarin verscheidene auteurs zich lieten inspireren door Willem Frederik Hermans. Daarnaast zullen Peter Kegel (namens het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis) en Nienke Beeking (namens De Bezige Bij) de totstandkoming van dit nieuwe deel in de Volledige Werken toelichten.

RSVP: info@debezigebij.nl

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum