COPping out: vijftig jaar klimaatpolitiek, met Alexander Nieuwenhuis, Geert Buelens, Lisa Doeland & Jaap Tielbeke

21 juni 2022
| | | |

Dinsdag 21 juni om 18.00 presenteert de Nederlandse Boekengids zijn nieuwste zomernummer bij Athenaeum Boekhandel Spui. Met een gesprek met Alexander Nieuwenhuis, Geert Buelens, Lisa Doeland en Jaap Tielbeke, en met alle auteurs en redactieleden die de Nederlandse Boekengids de afgelopen tijd maakten tot (in Carel Peeters woorden) 'de plaats waar de kritiek naartoe is verhuisd'. Wees welkom!

Toegang is gratis, aanmelden verplicht via [email protected].

Alexander Nieuwenhuis (1984) is schrijver, essayist en wildernisgids. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Afgelopen maand verscheen bij Van Oorschot zijn romandebuut Winterthur, dat onder meer gaat over de Club van Rome.
Lees op onze site een fragment uit Winterthur.

Geert Buelens (1971) is een Vlaams dichter, essayist, columnist en als hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en als gasthoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Lisa Doeland (1982) is filosoof. Ze schrijft, geeft les en doet promotieonderzoek naar de ontologie van afval. Op het moment werkt ze aan een boek waarin ze de gevaarlijke fantasieën van de (eco)moderne mens onder de loep neemt, zoals recycling zonder restjes.

Jaap Tielbeke (1990) is klimaatjournalist bij De Groene Amsterdammer. Hij studeerde filosofie en internationale betrekkingen en begon zijn journalistieke loopbaan bij De Correspondent. Hij schreef de boeken Een beter milieu begint niet bij jezelf (2020) en We waren gewaarschuwd (2022).

pro-mbooks1 : athenaeum