Een avond met Helle Helle

21 maart 2023
| | | |

Helle Helle (1965) ontving alle grote Deense literaire prijzen. Haar boeken zijn in 22 landen vertaald, onder meer in het Japans en het Engels. Eerder verschenen bij Querido de romans Als je wilt en Zij. Haar negende novelle, BOB, werd unaniem juichend ontvangen door de Deense pers. 21 maart 2023 is Helle Helle in Nederland en bezoekt ze Athenaeum Boekhandel aan het Spui, waar ze vanaf 18.30 met auteurs Renée van Marissing en Leonieke Baerwaldt in gesprek zal gaan, onder leiding van Roos van Rijswijk.

Toegang is gratis, aanmelden graag via [email protected]

Over BOB

Bob en ik, de hoofdpersoon van BOB, verhuizen naar een woning boven een tankstation in Kopenhagen. Bob weet niet wat hij wil studeren, maar wel dat hij een baantje moet zien te vinden. In Sømandshotellet gaat hij aan de slag als receptionist en daarnaast springt hij bij waar hij kan. Wat Bob zeker weet, is dat hij een toekomst wil met ik en zich ook kan voorstellen kinderen met haar te krijgen. Hij klemt haar hand zo stevig vast dat die knak zegt en zoent haar haren. Maar ‘ons’ komt nauwelijks aan de orde, de ik beschrijft alleen Bobs wereld, niet die van haarzelf en amper die van hen samen.

Helle Helle is een meester in het beschrijven van menselijk drama en de absurditeit van het alledaagse. Haar onderkoelde proza wordt vergeleken met dat van Ernest Hemingway en Raymond Carver.

Lees op onze site een fragment uit BOB, en een kort interview met Helle Helle.

Delen op

BOB
20,00
BOB
11,99
17,95
Zij
20,99
Zij
9,99
pro-mbooks1 : athenaeum