Een onthullend gesprek met Daan Borrel, Sanneke van Hassel & Alma Mathijsen

29 mei 2024
| | |

Kom naar Athenaeum Boekhandel Spui, op woensdag 29 mei om 19.30, voor een onthullende avond met  Daan Borrel, Sanneke van Hassel & Alma Mathijsen. Drie schrijvers van drie generaties gaan met elkaar in gesprek over grote thema's als misbruik, onderdrukking, solidariteit en verzet. Koop snel hier een kaartje!

  • Datum is woensdag 29 mei
  • Inloop 19.00
  • Start 19.30
  • Koop nu hier je kaartje voor € 5,- (inclusief borrel)

Deze zomer gaan Borrel, Van Hassel & Mathijsen op tour langs boekhandels door het land en trappen af op het Spui!

In drie spraakmakende boeken doorbreken Borrel, Van Hassel & Mathijsen de stilte van de stemmen die we niet vaak horen. De drie auteurs gaan met elkaar en het publiek in gesprek over hun laatste boeken, uitgegeven door De Bezige Bij. Ook gaan ze dieper in op het schrijfproces en de gekozen vormen. Hoe creëer je met fictie een wereld: die van een epidemie, een onderwereld, of een toekomst? Verdwijn je zelf als schrijver dan ook in die wereld? Hoe geef je vorm aan stemmen die we niet vaak horen? Tussen het interviewen door dragen ze voor uit eigen werk en is er ruimte voor vragen (en om te signeren!).

Topauteur van korte verhalen Sanneke van Hassel schrijft in Milde klachten met lichtheid en scherpte over de enorme invloed die de coronacrisis had op ieders persoonlijke leven. Daan Borrel, baanbrekend auteur over vrouwelijk verlangen en seksualiteit, publiceert haar eerste roman De Dragers over (draag)moederschap, solidariteit en verzet. En romancier Alma Mathijsen schijnt haar licht over de magische binnenwereld van mensen die weten wat seksueel geweld is in OnderlandOver Daan Borrel

Daan Borrel (Utrecht, 1990) schrijft essays, proza en theater. In 2018 verscheen Soms is liefde dit, een persoonlijk essay over verlangen en seksualiteit. Samen met Milou Deelen schreef ze het boek Krabben. Van vrouw tot vrouw (2020). In datzelfde jaar verscheen ook Jaar van het nieuwe verhaal, waarin Borrel de menstruatiecyclus leidend laat zijn voor de betekenis van tijd, intimiteit en liefde. In 2024 verschijnt naast haar romandebuut De dragers, het (interview)boek Baren buiten de box van Bahareh Goodarzi, waar ze aan mee schreef.

Over Sanneke van Hassel

Sanneke van Hassel (Rotterdam, 1971) schreef zeven verhalenbundels en twee romans. Haar werk wordt geprezen om de heldere toon en het raffinement en is bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Anna Blamanprijs. Ze is lid van feministisch auteurscollectief Fixdit en pleitbezorger van het korte verhaal. Haar nieuwe boek Milde klachten bevat tien indringende verhalen over onze relaties met familie, vrienden en de wereld tijdens de coronajaren.

  • ‘Surrealistische taferelen’, ‘bijzonder trefzeker’ - VPRO Gids.

Over Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (Amsterdam, 1984) schreef vijf romans, een novelle en een verhalenbundel. In 2017 verscheen Vergeet de meisjes, dat lovend werd ontvangen en op de shortlist van de BNG Bank Literatuurprijs terechtkwam. De novelle Ik wil geen hond zijn (2019) werd in het Duits en in het Roemeens vertaald. In het autobiografische Bewaar de zomer (2020) reflecteert Mathijsen op taal, volwassen worden en verlies. Het werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Haar nieuwste roman Onderland (2024) toont een land dat zich alleen openbaart aan mensen die weten wat seksueel geweld is.

Delen op

22,99
23,99
pro-mbooks1 : athenaeum