Esther Gerritsen signeert het Boekenweekgeschenk

15 maart 2016 tot 15 maart 2016
|

15 maart vanaf 12.00 zal Esther Gerritsen haar Boekenweekgeschenk Broer signeren bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam. Wees welkom!

Oliva, financieel directeur van een familiebedrijf en een strak georganiseerde vrouw, wordt door haar broer Marco gebeld dat zijn been moet worden afgezet. Marco is niet meer de stoere man van vroeger, toen hij zijn prinsesje Olivia, vaak beschermde; bij het minste of geringste barst hij in tranen uit. Geen man om in huis te nemen.  

Toch is dat wel waartoe Olivia al snel besluit: ze zal Marco bij haar thuis verzorgen. Haar man en kinderen zijn eerst mordicus tegen, maar ook bij hen gebeurt iets wonderlijks: ze gaan Marcus aardig vinden. Het wordt zelfs gezellig, wanneer ze met vier mannen bij elkaar op de bank naar oude Laurel and Hardy-films kijken. 

Olivia weet dan niet meer wat ze moet doen. Het familiebedrijf glijdt af en zij identificeert zich steeds meer met haar broer. In die mate zelfs, dat ze wanneer hij besluit nog een dagje langer te blijven logeren, zelf in het zorgbed gaat liggen in het verpleeghuis dat ze voor hem heeft geregeld.

In Broer van Esther Gerritsen staat, net als in veel van haar andere romans, familie centraal. De onderlinge verhoudingen tussen familieleden maken het voor haar mogelijk, alles te laten zien wat er tussen karakters moet gebeuren. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.

pro-mbooks1 : athenaeum