Frits van Oostrom over De Reynaert UITVERKOCHT

26 juni 2023
| | |

Deze avond is uitverkocht.

Maandag 26 juni 19.30 interviewt René van Stipriaan Frits van Oostrom over De Reynaert bij Athenaeum Boekhandel op 't Spui.

Wees welkom! Kaartjes (inclusief drankje!) kosten € 5,-, via deze link.

Over De Reynaert

Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?
Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenisprijs.

Lees een fragment uit De Reynaert op onze site.

Rene van Stipriaan is cultuurhistoricus, deskundig op het terrein van de zestiende en zeventiende eeuw. Hij stelde met Geert Mak Ooggetuigen van de wereldgeschiedenis samen en met Luc Panhuysen Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog. De zwijger, zijn biografie van Willem van Oranje werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs en de Biografieprijs.

Lees een fragment uit De zwijger op onze site.

 

 

Delen op

45,00
pro-mbooks1 : athenaeum