Het Das Mag-festival: Karin Amatmoekrim over Tenzij de vader

20 mei 2017
| |

20 mei, vanaf 20.30 vindt een stuk van het Das Mag-Festival plaats bij Athenaeum Boekhandel: de leesclub rond en met Karin Amatmoekrim, haar roman Tenzij de vader en leesclubleider Brian Elstak vindt plaats aan het Spui.

Kaarten à € 32,50 via dasmagfestival.nl.

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over Tenzij de vader

Eric Lie is 71 jaar oud en een taekwondo-grandmaster in Paramaribo. Hij is de hoogst gepromoveerde vechtsporter van zijn land en wordt door velen gezien als een levende legende. Een man die ongehinderd door zijn leeftijd hartstochtelijk blijft jagen op wild, en op vrouwen. Een man ook, met veel kinderen. Een van die kinderen, Karin Amatmoekrim, besluit op zoek te gaan naar de man achter de verhalen, in de hoop uiteindelijk haar vader te vinden. In een ingetogen, bedachtzame stijl beschrijft Amatmoekrim de worsteling tussen een vader en een dochter die elkaar nauwelijks kennen.

Op Athenaeum.nl staat een fragment.

Over Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim (1977) werd geboren in Paramaribo, in 1981 emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde psychologie en moderne letterkunde en publiceerde inmiddels vijf romans. Haar voorlaatste boek, Het gym, werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel, dat in 2013 verscheen, kreeg lovende kritieken.

Gespreksleider: Brian Elstak
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Sacha de Boer

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum