Independent Bookstore Day: In gesprek met Benjamin Moser

29 april 2017 tot 29 april 2017
| | |

Zaterdag 29 april viert Athenaeum Boekhandel op het Spui Independent Bookstore Day. We hebben een programma vol literatuur, lezingen, wandelingen en poëzie. Maarten Westerveen zal ter gelegenheid van Independent Bookstore Day in gesprek gaan met Benjamin Moser. Moser schreef de biografie van de befaamde Braziliaanse auteur Clarice Lispector (1920-1977). Komt allen!

 

Benjamin Moser (1976) is columnist van de The New York Times Book Review en redacteur van de nieuwe alom bejubelde Engelse vertalingen van het werk van Clarice Lispector. 

Over het boek

Ze wordt vergeleken met Borges, Kafka en Nabokov, ‘die vrouw die eruitzag als Marlene Dietrich en schreef als Virginia Woolf’, en beleeft een golf van populariteit over de hele wereld, veertig jaar na haar dood: Clarice Lispector (1920-1977). Geboren te midden van de verschrikkingen van de Oekraïne na de Eerste Wereldoorlog, werd de jonge Clarice een persoon wier schoonheid, intellect en excentriciteit Brazilië fascineerden.
Clarice Lispector. De biografie vertelt hoe deze uitzonderlijke vrouw ondanks een lange ballingschap en persoonlijke problemen uitgroeide tot een groot schrijfster, en ontrafelt op weergaloze wijze de mythes die haar omringen.

N.B. Wij publiceerden voor uit De ontdekking van de wereld en Het uur van de ster.

 

MINDBOOKSATH : athenaeum