Interview: Valeria Luiselli over leven en schrijverschap

10 juni 2016 tot 10 juni 2016
| |

10 juni, vanaf 17.30 zal de Mexicaanse schrijfster Valeria Luiselli bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, geïnterviewd worden over haar schrijverschap. Luiselli's werk werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award en de Best Translated Book Award, en werd bekroond met de Los Angeles Times Prize for Best Fiction. Daan Stoffelsen zal haar interviewen. Nadien zal de schrijfster signeren.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden gewenst via [email protected].

N.B. Luiselli spreekt donderdag 9 juni de Gids-lezing uit in de Rode Hoed

Valeria Luiselli (Mexico-Stad, 1983) groeide op in de Verenigde Staten, Costa Rica, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en India. Ze is een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Luiselli brak door in Mexico met haar debuut Valse papieren (2010) en internationaal met de roman De gewichtlozen (2013). Beide boeken zijn ook in Nederland met groot enthousiasme ontvangen. Haar werk is een zeer actuele combinatie van essayistiek, fictie en reisverslag. De geschiedenis van mijn tanden (2015), haar laatste roman, is wederom een intrigerende mix van genres over de waarde van kunst en arbeid. Ze woont en werkt in New York. Luiselli is sinds haar debuut een favoriet van Athenaeum. Haar De gewichtlozen was een van de zomerboeken van 2014. Wij publiceerden voor uit De geschiedenis van haar tanden en De gewichtlozen.

Daan Stoffelsen is recensent en essayist en verantwoordelijk voor de website van Athenaeum Boekhandel, Athenaeum.nl. Hij schreef voor NRC Handelsblad en Revisor over Luiselli's werk. Stoffelsens besprekingen van Valse papieren en De gewichtlozen zijn hernomen op Athenaeum.nl. Hij twitterde in de aanloop naar het interview citaten uit haar werk met de hashtag .

Registratrie

Daan Stoffelsen keek op Facebook terug op de middag, en reflecteerde erop in een blogpost op Revisor.nl. En De Gids maakte opnamen tijdens het interview. Tussen 1.30 en 30.30 van deze Gidscast is Luiselli aan het woord, onder andere over het boek dat ze nu aan het schrijven is, en de rol van speelgoed en andere objecten in haar werk. 

Delen op

#Luiselli

pro-mbooks1 : athenaeum