John Irving in gesprek met Maarten Westerveen

23 januari 2016
| |

Op 23 januari interviewt Maarten Westerveen schrijver John Irving over zijn nieuwe roman Avenue van de mysteriën in onze winkel op het Amsterdamse Spui. U bent van harte welkom!

N.B. In verband met een blessure aan zijn hand zal John Irving niet signeren, het is die middag echter wel mogelijk om een reeds gesigneerd exemplaar van zijn nieuwe roman aan te schaffen.

Veel mensen die ouder worden leven in het verleden. En soms is dat verleden levendiger dan het heden. Juan Diego onderneemt op latere leeftijd een reis naar de Filipijnen. Hij wordt vergezeld door zijn dromen en herinneringen en denkt terug aan zijn bewogen jeugd in Mexico. 'Zijn leven was omhuld door een aura van het lot,' schrijft John Irving over Juan Diego. 'De opeenvolgende gebeurtenissen in ons leven - die ons aanzetten tot hoe we handelen, de wegen die ons leiden naar ons doel, de onverwachte hindernissen en mogelijkheden - blijven vaak mysterieus of zijn juist zonneklaar, als we ze al opmerken.' Avenue van de mysteriën beschrijft Juan Diego's avonturen in de Filipijnen, wat hij meemaakte in Mexico en hoe heden en verleden onherroepelijk met elkaar in botsing komen.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum