Kim Stanley Robinson signeert Het Ministerie voor de Toekomst

08 november 2023
| |

Woensdag 8 november vanaf 17.00 bij Athenaeum Boekhandel Spui signeert Kim Stanley Robinson zijn roman Het Ministerie voor de Toekomst (The Ministry for the Future, vertaald door Menno Grootveld). Wees erbij!

Toegang is gratis.

Over Het Ministerie voor de Toekomst

Door wetenschap en politiek te verenigen en een stem te geven aan onze vurigste hoop en onze ergste angsten, is Het Ministerie voor de Toekomst, de roman van de Amerikaanse klimaatfictiepionier Kim Stanley Robinson, een aangrijpend portret van een wereld die worstelt met de verwoestende gevolgen van de klimaatverandering en met wat er nodig is om een duurzame toekomst te bewerkstelligen. In een wereld die snel opwarmt en waar het gesprek al is verschoven van mitigatie naar aanpassing, waar klimaatdemonstranten worden behandeld als veiligheidsrisico en grote bedrijven de planeet blijven vervuilen, neigt het gesprek over onze gemeenschappelijke toekomst naar het apocalyptische.

Onder zulke omstandigheden is het een lastige opgave om je de toekomst voor te stellen. Toch bevestigt Het Ministerie van de Toekomst het unieke vermogen van Robinson om wetenschap en het vertellen van verhalen te verweven tot een overtuigend, fantasierijk instrument, dat tot nadenken stemmende oplossingen biedt die vaak verloren gaan te midden van het sterk gepolariseerde debat over de beste manier om dit levensbedreigende probleem aan te pakken.

Woensdag 8 november om 20.00 spreekt Robinson ook in De Duif (John Adams Institute). Die avond is uitverkocht.

pro-mbooks1 : athenaeum