Leesclub Europese Literatuurprijs: Viviane Élisabeth Fauville van Julia Deck

19 april 2017
| | | | |

In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds organiseert Athenaeum Boekhandel een reeks leesclubs rond de longlist van de Europese Literatuurprijs, de enige Nederlandse prijs die zowel de schrijver als de vertaler van het boek bekroont. In aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, wordt een drietal boeken in aanloop tot de bekendmaking van de shortlist besproken. 19 april spreken we over Viviane Élisabeth Fauville van Julia Deck, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe.

Deelname aan een leesclub kost € 12,50, studenten betalen € 7,50. Aanmelding verplicht via [email protected] onder vermelding van naam- en adresgegevens. Of kom langs op het Spui, dan noteren wij uw gegevens. Het is ook mogelijk een passepartout voor de drie avonden aan te schaffen voor € 30,-, studenten betalen € 20,-..​

Dit is het hele programma:

  • Woensdag 19 aprilViviane Élisabeth Fauville van Julia Deck, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe
  • Woensdag 24 meiOns soort mensen van Juli Zeh, vertaald uit het Duits door Annemarie Vlaming
  • Woensdag 21 juniDe melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy

De leesclubs beginnen om 19:00, zijn inclusief koffie, thee en wijn en vinden plaats in de boekhandel op het Spui.

Over Viviane Élisabeth Fauville

U bent Viviane Élisabeth Fauville. Tweeënveertig jaar, een kind, een man, maar hij heeft u net verlaten. En gisteren hebt u uw psychoanalyticus vermoord. Dat had u wellicht beter niet kunnen doen. Gelukkig ben ik hier om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen.

Toen dit debuut in 2012 in Frankrijk verscheen bij de literair prestigieuze uitgeverij Éditions de Minuit was het op slag een sensatie. Meerdere vertalers in Nederland pikten deze titel op, waarna Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe uiteindelijk voor Uitgeverij Vleugels aan de slag konden. 

Lees een fragment op Athenaeum.nl.

pro-mbooks1 : athenaeum