Marieke Eyskoot en Jan van Mersbergen pakken in

27 november 2020
| |
De hele feestperiode zijn schrijvers te gast in onze winkels. Ze komen om te signeren en helpen met cadeautjes inpakken (ons inpakfeest). Vrijdag 27 november tussen 13.00 en 17.00 komen Marieke Eyskoot en Jan van Mersbergen helpen inpakken voor de boekhandel op het Spui. En aan het begin van de middag komt Menno Schilthuizen ook helpen. Kom langs!

Marieke Eyskoot (1977) is duurzame lifestyle-expert. Ze zet slim, sustainable leven in stijl wereldwijd op de kaart. Marieke is veelgevraagd keynote spreker, presentator/dagvoorzitter en consultant. Ze schreef bestseller Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle (al 20.000 exemplaren én een internationale editie: This is a Good Guide) en de jeugdversie Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld. Marieke stond meermaals in de Trouw Duurzame 100, op TEDx, in verschillende topvrouw-lijsten en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Met zo’n twintig jaar ervaring is ze voor veel media de go-to-persoon over deze onderwerpen. Ze eet al sinds haar twaalfde geen dieren meer, kan niet autorijden (goed voor de wereld, maar weleens onhandig), doorbreekt graag taboes en leidt de beweging #SustainabilityAgainstShame.

Bezoek Eyskoots website.

Jan van Mersbergen (1971) debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Bij Uitgeverij Cossee verschenen ook De macht over het stuur (2003), De hemelrat (2005), Morgen zijn we in Pamplona (2007) en Zo begint het (2009). Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) brak hij door bij het grotere publiek, won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. Twee van zijn romans worden verfilmd. Zijn werk is vertaald in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Turks. Als Frederik Baas schrijft Van Mersbergen ook thrillers.

Lees fragmenten en recensies op Athenaeum.nl en bekijk Van Mersbergens eigen website.

Menno Schilthuizen (1965) werkt als evolutiebioloog en -onderzoeker aan Naturalis Biodiversity Center in Leiden en als hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Hij schrijft regelmatig over evolutie en biodiversiteit voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, New Scientist, Natural History en Science. Eerder verscheen van hem Het mysterie der mysteriën en Darwins peepshow.

Bezoek Schilthuizens website.

pro-mbooks1 : athenaeum