Paul Beatty signeert De verrader

12 maart 2017
|

Zondag 12 maart, vanaf 17.30, zal Paul Beatty zijn met de Man Booker Prize bekroonde roman De verrader (The Sellout, vertaling Gerda Baardman en Bart Gravendaal) signeren.

Komt allen! Toegang gratis.

N.B. Beatty treedt zondagmiddag 12 maart ook op bij het John Adams Institute.

Over De verrader

Welkom in Dickens, Californië, een getto aan de zuidelijke rand van Los Angeles. Een armoedige plaats. Zo armoedig dat men het bestaan ervan uit schaamte verbergt – letterlijk, want de staat Californië besluit het stadje niet langer op de kaart te zetten. Vlak voordat dit besluit wordt genomen, werd de vader van de Afro-Amerikaanse hoofdfiguur – ‘Ik’ – vermoord na een woordenwisseling met de politie. Ik besluit zijn woede en frustratie in te zetten – niet om de moord op zijn vader te wreken, maar om het onrecht dat zijn woonplaats is aangedaan te vereffenen. Hiervoor moet hij allereerst op zoek naar een zusterstad. Dat blijkt moeilijker dan gedacht: zowel Tsjernobyl, Ciudad Juarez als Kinshasa weigert een verbond aan te gaan met het schijnbaar nog hopelozer Dickens. Dan krijgt Ik een briljante ingeving: het ‘resegregeren’ van scholen in Dickens. Aanvankelijk is het een groot succes, maar Iks plan dreigt te mislukken wanneer blanke leerlingen toegang eisen tot de school. Ik raakt verwikkeld in een enorme rechtszaak: Ik versus de Verenigde Staten van Amerika.

De verrader is een unieke mix van cynisme en optimisme, komedie en tragedie. Paul Beatty’s roman is satire en aanklacht ineen. Het eenentwintigste-eeuwse Amerika wordt hier subtiel en soms hilarisch blootgelegd in zijn meest pijnlijke, meest absurde en meest racistische kanten.

Delen op

22,50
11,95
MINDBOOKSATH : athenaeum