Presentatie Appianus, De burgeroorlogen, in de vertaling van John Nagelkerken

16 maart 2017
| | |

16 maart, vanaf 17.30, presenteren Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep en Athenaeum Boekhandel John Nagelkerkens vertaling van AppianusDe burgeroorlogen. 133-35 v.Chr. Met Jona Lendering en Jacqueline Klooster.

U bent van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelding verplicht via [email protected].

Over De burgeroorlogen

Rome, de eerste eeuw. Marius en Sulla en daarna Caesar en Pompeius voeren een strijd op leven en dood. Ongekende burgertwisten houden aan tot het keizerschap van Augustus.

Na de moord op Caesar komen de politieke en persoonlijke ambities aan het licht van de coryfeeën, die moeten kiezen tussen een terugkeer naar het oude bestel, waarin senaat en volksvergadering de besluitvorming bepaalden, en een vorm van alleenheerschappij, die alleen de naam ‘koningschap’ niet mag dragen. Winst en verlies blijken afhankelijk van toeval en achteloosheid.

Geen historicus uit de Oudheid behandelt zo uitvoerig de essentiële momenten in de eeuw die voor Rome van groot belang is geweest. Appianus kiest daarbij nauwelijks partij. Bij alle betrokkenen heeft hij oog voor hun kwaliteiten en slechte eigenschappen. De burgeroorlogen is een uniek boek omdat het het enige doorlopende verslag is van deze periode. Appianus erkende als enige de sociale problematiek die de oorzaak van de chaos vormde. Voor het eerst is dit werk volledig in het Nederlands vertaald.

Delen op

36,99
pro-mbooks1 : athenaeum