Presentatie Che is hier

25 september 2017 tot 25 september 2017
| | |

Ambo|Anthos uitgevers en Athenaeum Boekhandel nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Che is hier. Een roadtrip door Latijns-Amerika van Bram de Graaf op maandag 25 september bij Athenaeum Boekhandel aan ’t Spui van 17.00 tot 19.00 uur. Het programma vangt om 17.30 uur aan.  

Gelieve u aan te melden via publiciteit@amboanthos.nl / 020 524 54 11 o.v.v. presentatie Che is hier.

Na Voetbalvrouwen, Het verraad van Benschop en Spion van Oranje volgt historicus Bram de Graaf in Hier was Che ditmaal de voetsporen van Che Guevara, op zoek naar wat er over is van diens erfenis.

Op 9 oktober 1967 maakte een Boliviaanse soldaat een einde aan het leven van Ernesto ‘Che’ Guevara (1928). De in Argentinië geboren revolutionair had een zeker en rustig bestaan als arts opgegeven om zijn continent te bevrijden van het imperialisme. Als jonge twintiger was hem tijdens zijn reizen door Latijns-Amerika de grote ongelijkheid tussen arm en rijk opgevallen en hoe de landen werden uitgebuit door de Verenigde Staten. Na met Fidel Castro Cuba te hebben bevrijd, zag hij het als zijn taak de revolutie te exporteren.

Vijftig jaar na zijn dood volgt journalist en historicus Bram de Graaf Che’s voetsporen. Hij is zelf net vijftig geworden en sinds zijn studietijd verliefd op Latijns-Amerika. In hoeverre zijn Che’s dromen verwezenlijkt? Wat betekent hij nog voor de lokale bevolking op dit continent en wat is zijn invloed geweest op de Latijns-Amerikaanse geschiedenis? De Graaf verweeft zijn speurtocht naar de revolutionaire held met zijn eigen verhaal: wat is er eigenlijk van zíjn dromen terechtgekomen? 

Delen op

22,99
MINDBOOKSATH : athenaeum