Presentatie Diederik Burgersdijk, De sluipwesp en de leliën

14 maart 2018

Met genoegen nodigen Athenaeum Boekhandel en Uitgeverij Athenaeum u uit voor de presentatie van De sluipwesp en de leliën door Diederik Burgersdijk tijdens de Boekenweek op woensdag 14 maart vanaf 17.00 uur bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 in Amsterdam.

Tijdens de presentatie luisteren we naar de auteur, naar dichter en columnist Iduna Paalman en naar uitgever Frits van der Meij. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan historicus Fik Meijer.

RSVP: Fijn als u zich aanmeldt vóór 14 maart via: publiciteit@uitgeverijathenaeum.nl 

Over De sluipwesp en de leliën:

Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed?

Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en christendom aantonen, en de connectie tussen de oudheid en de nieuwe tijd. Beide zijden van de klassieke medaille zijn vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het christendom dat vanaf de vierde eeuw na Christus in Europa de overhand kreeg, voerde in zijn woelige stroom grote brokken oudheid met zich mee. Toen het christelijke geloof onder de mokerslagen van Darwin dreigde te bezwijken, bleef de klassieke erfenis bestaan. Dit boek gaat over het voortleven van de klassieken, in al dan niet christelijke gedaante. Op Athenaeum.nl leest u een fragment.

We hopen van harte u op 14 maart te mogen verwelkomen!

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum