Presentatie Els Kloek, Vrouwen en kinderen eerst

18 september 2019
| |

Woensdag 18 september (17.00 - 19.00) vindt bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum de presentatie van Els Kloeks Vrouwen en kinderen eerst plaats. Je bent van harte welkom!

Toegang tot dit evenement is gratis maar we horen wel graag van tevoren of je komt. Aanmelden kan door een e-mail naar promotie@vantilt.nl te sturen.

Over Vrouwen en kinderen eerst

In Vrouwen en kinderen eerst laat Els Kloek aan de hand van voorvallen uit het dagelijks leven, observaties en onderzoekservaringen haar licht schijnen over historische thema's en actuele kwesties. Dat doet ze op haar eigen, lichtvoetige toon, zonder te moraliseren, dicteren of aan te klagen. In veertig korte stukken zet ze de lezer aan het denken over actuele kwesties als de (on)mogelijkheid van excuses voor onrecht dat in het verleden heeft plaatsgevonden, zin en onzin van de canon, vrouwengeschiedenis als 'inhaalmanoeuvre', de biografie, nationalisme en 'erflaters', het verdriet van vorige generaties en andere heikele kwesties waarmee historici bij hun onderzoek te maken krijgen. Ook huisvrouwen en opmerkelijke vrouwen passeren de revue, van de vergeten Isabella van Hattem tot de wereldberoemde Anna Maria van Schurmann en van Betje Wolff tot de onvergetelijke Annie M.G. Schmidt.

Lees op Athenaeum.nl een fragment uit Vrouwen en kinderen eerst.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum