Presentatie Erik Schumacher, De koe knikte ja

04 oktober 2018
| |

Dierendag, donderdag 4 oktober 17.00, presenteren Uitgeverij Querido en Erik Schumacher zijn pamflet De koe knikte ja. Josje Kraamer speecht, Gustaaf Peek neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Toegang is gratis, reserveren via publiciteit@querido.nl.

‘Mag je dan ook geen kaasstengels meer?’ Sinds Erik Schumacher veganist is, kan hij rekenen op onverbloemd medelijden van zijn omgeving. Zelf is hij er blij mee. Afgeschrikt door de vee-industrie ging hij alle treden af. Eerst at hij vaker vleesloos, toen alleen Beter leven, daarna alleen nog vis, en vervolgens werd hij vegetariër. Maar als hij eerlijk was, bleven dat onbevredigende tussenposities.

We hebben lang genoeg weggekeken van de waarheid achter ons menu. In het oude Athene kregen koeien voor de slacht water op hun kop gesprenkeld om ze zogenaamd instemmend te laten knikken. Tegenwoordig staan er lachende dieren op vleesverpakkingen.

Er valt zoveel te winnen. Een einde aan het leed van miljarden wezens. Een hernieuwde kennismaking met de koe. Een reuzenstap naar een duurzame toekomst. En alles wat we ervoor hoeven te doen is een andere route lopen door de supermarkt.

Erik Schumacher (1983) is journalist en historicus. Hij was al onderzoeker verbonden aan het NIOD. Hij schreef voor verschillende tijdschriften en kranten. In 2016 verscheen van hem het mooi besproken Mau en Gerty. Een Joodse liefdesgeschiedenis tussen volksverhuizingen en wereldoorlogen.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum