Presentatie Het beste van Hugo Brandt Corstius

04 maart 2020
| |

Uitgeverij Querido en Athenaeum Boekhandel nodigen je van harte uit voor de presentatie van Het beste van Hugo Brandt Corstius volgens Hugo Brandt Corstius, ingeleid en uitgelegd door Liesbeth Koenen, op woensdag 4 maart vanaf 17.00 bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, Amsterdam.

Wil je ons laten weten of je komt via publiciteit@querido.nl?

Over  Het beste van Hugo Brandt Corstius volgens Hugo Brandt Corstius

‘Juweeltjes’ stond er op nummer 695 van de 765 mappen waarin de nalatenschap van Hugo Brandt Corstius terecht is gekomen. Een verrassing: hij had bijna honderd teksten uit eigen werk gekozen. Ze beslaan een halve eeuw volop rebelleren en dwarsdenken.
Hugo Brandt Corstius bekeek alles vanuit een andere hoek dan normaal. Speels en scherp noteerde hij wat hij zag, en was daarbij geregeld zijn tijd vooruit, zoals met een wittefietsenplan en het internet.
De schepper van het bijzondere spel met het Nederlands, het Opperlands, was beroemd en berucht. Net als Battus, Piet Grijs, Maaike Helder en de vele andere afsplitsingen van deze koning van de pseudoniemen. Ook postuum spat hun talent eraf.
Zijn biografe Liesbeth Koenen schreef een inleiding, uitleg, anekdotes en flarden uit het leven van Brandt Corstius bij deze staalkaart van zijn kunnen.

Lees op Athenaeum.nl drie fragmenten.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum