Onze boekhandels zijn open! Kom langs of bestel telefonisch, via WhatsApp, per e-mail of via de webshop. #steunjeboekhandel, ook online

Presentatie H.M. van den Brink, Aurora schrijft

30 januari 2020
|

Uitgeverij Atlas Contact en H.M. van den Brink nodigen je van harte uit voor de presentatie van Aurora schrijft op donderdag 30 januari 2020, vanaf 17.00 bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum (Spui 14-16, Amsterdam).

Toegang is gratis, r.s.v.p via [email protected] onder vermelding van 'Aurora'.

Joyce Roodnat zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Over Aurora schrijft

Het is januari 1966 wanneer de een man aan boord gaat van een olietanker om in Buenos Aires voor het laatst de liefde van zijn leven te ontmoeten. In de jaren veertig heeft ze hem verlaten, sindsdien schrijft ze hem erotische brieven. Omdat hij haar daarvoor betaalt.

Aurora schrijft is gebaseerd op feiten uit het leven van Josep Pla, de grootste schrijver van Catalonië. Het verhaal begint kort na het einde van de Spaanse burgeroorlog – hongerjaren voor de vissers en akkerbouwers aan de Costa Brava, terwijl de geliefden hongerig zijn naar elkaar. Het eindigt in de jaren zestig, in de kakafonie van het eerste massatoerisme. Wat staat er in de meer dan 1000 brieven die Aurora Perea naar verluidt heeft geschreven? Wat gebeurde er in Buenos Aires? En welke rol speelt de geheimzinnige kapitein van het olieschip?

Aurora schrijft is de meeslepende roman van een obsessie. Met seks, met de zee, met eten, met het landschap van de Wilde Kust, en met de strijd tegen vergeten en verval.

Delen op

17,50
pro-mbooks1 : athenaeum