Presentatie Ilona Verhoeven, In het licht

17 januari 2019
|

Donderdag 17 januari (17.00 tot 19.00 uur) vindt bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum de presentatie van Ilona Verhoevens nieuwe bundel In het licht plaats. Fotograaf Jan Dirk van der Burg zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Wees welkom!

Aanmelden

Over In het licht

In het licht schetst in tientallen korte verhalen een opgewekt en hier en daar betoverend beeld van de onzinnige, maar ook fascinerende wereld waarin we ons bewegen. Verhalen over fotografie, herinneren, dada, Bauhaus, en een aantal geliefde schrijvers, kunstenaars en denkers, met bijzondere gevonden foto’s en 'gevonden situaties'. Het boek is een samenspel van foto’s met korte verhalen en poëtische beschouwingen die de werkelijkheid transformeert tot een plek waar je naar hartelust mag dwalen. Vaak is het lachwekkend, soms stemt het tot nadenken, maar altijd ontvouwt de werkelijkheid zich als iets nieuws. Ilona Verhoeven vindt nieuwe werelden naast de deur, ondertussen woord en beeld combinerend. Terwijl overal de vraag heerst wat waar of niet waar is, deinst zij er niet voor terug het heden en de herinnering te verbinden met het onzichtbare in al zijn verschijningsvormen. 

Ilona Verhoeven (1974) studeerde Kunstgeschiedenis en Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam en Wenen. Thans woont en werkt ze in Berlijn. Haar bundel Voor de eerlijke vinder uit 2012, waarin ook collages van de auteur zijn opgenomen, werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor het beste literaire debuut. Fiets onder de waterspiegel, verhalen en foto’s uit de werkelijkheid, inspireerde zowel liefhebbers van literatuur als van fotografie en beleefde een tweede druk.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum