Presentatie Jacqueline Oskamp, Een behoorlijk kabaal

30 september 2016
| | |

Ambo|Anthos uitgevers en Athenaeum Boekhandel nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Jacqueline Oskamp, Een behoorlijk kabaal. Een cultuurgeschiedenis van Nederland in de Twintigste eeuw op vrijdag 30 september van 16.30 - 19.00 uur bij de Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16, 1012 XA Amsterdam. Met als speciale gast componist des vaderlands Willem Jeths en met een bijzonder optreden van Theo Loevendie.

Toegang gratis. Gelieve u aan te melden via publiciteit@amboanthos.nl / 020 524 54 11, o.v.v. 'presentatie Een behoorlijk kabaal'.

Een behoorlijk kabaal van Jacqueline Oskamp is een geschiedenis van de klassieke muziek in het 20ste eeuwse Nederland. Er is vaker geschreven over het componeren in Nederland, maar niet eerder werden muzikale ideeën zo direct gespiegeld aan maatschappelijke ontwikkelingen, historische gebeurtenissen en de voortdurend veranderende tijdgeest. Was de vileine Willem Pijper werkelijk zo'n vooruitstrevend componist? Waarom werd in ons land geschamperd over de in Frankrijk en Duitsland zo populaire jazzmuziek? Was in de oorlogsjaren ook het muziekleven gehuld in grijstinten? En: voerde de Notenkrakersbeweging in wezen een schijngevecht?

Jacqueline Oskamp plaatst de Nederlandse muziek in een breed cultuurhistorisch perspectief en maakt deze toegankelijk.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum