Presentatie Jan Baeke, Houvastvergankelijkheidsleer

18 oktober 2018
| |

Uitgeverij De Bezige Bij en Jan Baeke nodigen je van harte uit voor de presentatie van zijn nieuwe bundel Houvastvergankelijkheidsleer, donderdag 18 oktober, 17.00-19.00 bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum op Spui 14-16. Met dichters Jan Baeke en K. Michel, en met Suzanne Holtzer en Aafke van Hoof namens de uitgeverij.

Toegang gratis, RSVP [email protected]

Ons robuuste geloof in de vrije wil, het vernuft en de maakbaarheid ten spijt is het nog altijd niet eenvoudig het houvast te vinden dat ons door de dagen heen kan helpen. En is dat houvast dan toch gevonden, dan blijkt het net zo vergankelijk als het leven zelf. Zo wankelen we heen en weer tussen wat ons bevestigt en wat ons aan het twijfelen brengt. In Houvastvergankelijkheidsleer laat Jan Baeke zien hoe wij proberen de twijfel van ons af te praten, de betrekkelijkheid te bezweren met dooddoeners en constateringen. De vele kanten van de houvastvergankelijkheid worden hier met poëtische precisie getoond. 

Jan Baeke (1956) is dichter en vertaler en werkt voor Poetry International. Met Groter dan de feiten (2007) werd hij genomineerd voor de VSB Poëzieprijs en in 2016 ontving hij de Jan Campertprijs voor zijn bundel Seizoensroddel.

Op Athenaeum.nl publiceerden we Henk van der Waals laudatio bij Seizoensroddel.

Delen op

20,99
9,99
pro-mbooks1 : athenaeum