Presentatie Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena

04 april 2019
| | | |

Op donderdag 4 april (17.00) vindt bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum de presentatie van De onverwachte rijkdom van Altena plaats, de nieuwe roman van Jan van Mersbergen. Wees welkom!

Toegang tot deze presentatie is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via [email protected].

Op het programma staan een tweegesprek tussen de schrijvers Jan van Mersbergen en Alex Boogers, Actrice Gonny Gaakeer leest een fragment voor uit de roman en schrijfster Elke Geurts zal op het boek reageren. Na afloop is er een feestelijke borrel en zal er gesigneerd worden.

Over De onverwachte rijkdom van Altena

Het is een warme zomermiddag wanneer Frank en zijn zoon de dorpsstraat binnenrijden. Die straat is meestal uitgestorven, maar nu staat er een opvallend klein en broos persoon. Een Japanse heer, een exotische verschijning. Hij komt met het bericht dat Rochat overleden is; de man die dertig jaar geleden zonder opgaaf van reden een heel meer liet omheinen en afsluiten. Hij maakte daarmee een einde aan de lange dagen die de jeugd er in de zomer doorbracht en zette zo een compleet dorp buitenspel, om – zo denken de mensen – zijn eigen hobby te kunnen beoefenen. Rochat werd door iedereen gehaat.

Ook de dochter van Rochat duikt opnieuw op in het dorp. Waarom geeft ze hen de sleutel van het hek rondom het grote meer? Marlies leidt de lezer door een legpuzzel van verhalen en mysteries. Na een nachtelijke zoektocht ontdekt ze samen met Frank dat het meer een geheim in zich draagt dat het gezin geweldige rijkdom kan geven.

Wat doet zo’n plotselinge kans met je? Kies je ervoor om je eigen weg in te gaan, of te delen? Met zijn nieuwe roman slaat Jan van Mersbergen een verrassende weg in. De onverwachte rijkdom van Altena laat zien dat delen pas zin heeft als iedereen ervan profiteert. Een intrigerend verhaal over afgunst en solidariteit onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder.

Op Athenaeum.nl publiceerden we voor.

pro-mbooks1 : athenaeum