Presentatie Janneke de Bijl, Pogingen tot zomer

23 augustus 2019
|

Vrijdag 23 augustus (17.00) vindt bij Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum de presentatie van Janneke de Bijls Pogingen tot zomer plaats. Kom ook!

Toegang tot dit evenement is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via publiciteit@nijghenvanditmar.nl.

Janneke de Bijl (1982) studeerde in 2007 af als filosoof, volgde daarna een theateropleiding en werd in 2013 lid van het comedycollectief Comedytrain. In 2017 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van het gerenommeerde festival Cameretten. Momenteel toert ze door het land met haar eerste avondvullende cabaretprogramma Zonder zin kan het ook.

Over Pogingen tot zomer:

Dat ik heus geen reactie had verwacht, maar het ook gek vond om niet te zwaaien toen ik mijn kat onverwachts aan de buitenkant van het keukenraam zag zitten.

Cabaretier Janneke de Bijl doet pogingen. Pogingen tot efficiëntie, tot sociaal gedrag, pogingen om een goed iemand te zijn of om überhaupt iemand te zijn. Ze verdiept zich als ze geknipt wordt in de dagen van haar kapper, probeert haar bestekla op de juiste manier in te ruimen en poetst de zeepresten in haar wasbak weg met een ander soort zeep. Daar denkt ze dan dingen over. Die gedachten overpeinst ze, en daar heeft ze vervolgens weer zo haar bedenkingen bij.

Pogingen tot zomer is een bundeling scherpe, humoristische en grijsgallige hersenspinsels. Over de absurditeit van alledaagse beslommeringen, het verschil tussen ‘groetjes’ en ‘groetjes!’, geen verenigingsmens zijn en je verheugen op je Simyaardag. Over het wezenlijke verschil tussen hoesten en demonstratief hoesten, en tussen zorgen en echte zorgen. Herkenbaar en vaak net-niet-gezellig, en zowel triest als grappig. Net als het leven zelf.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum