Presentatie Laura Broekhuysen, Flessenpost uit Reykjavik

23 juli 2019
|

Dinsdag 23 juli vanaf 17.00 presenteren Uitgeverij Querido en Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum het nieuwe boek van Laura Broekhuysen: Flessenpost uit Reykjavik. Je bent van harte welkom!

Toegang gratis, wel graag van tevoren aanmelden via [email protected].

Over Flessenpost uit Reykjavik

Taal en identiteit zijn verstrengeld – wat blijft er van je over wanneer je maar een handvol woorden tot je beschikking hebt? Hoe geef je je kind het goede voorbeeld in een cultuur die je niet kent? Op een klimaat kun je je kleden, maar hoe verhoud je je tot de mensen?

Laura Broekhuysen, die enkele jaren geleden in IJsland ging wonen, reflecteert in haar veelgeprezen poëtische stijl op haar immigrant-zijn, op haar drietalige huishouden, op vliegers en vervoegingen. En op Syrische vluchtelingen, die herinneringen wakker roepen aan de Syrische familie met wie ze opgroeide. Ze vertelt over het dagelijkse leven in IJslands stad en land – en over een krimpend Nederland, dat naarmate de tijd verstrijkt steeds meer op een verhaal gaat lijken.

Laura Broekhuysen (1983) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar debuut, Twee linkerlaarzen, werd genomineerd voor de Selexyz Debuutprijs en voor de Vrouw & Kultuur DebuutPrijs. Winter-IJsland, vier drukken en veelgeprezen, stond op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs en de Bob den Uyl Prijs.

Over Winter-IJsland:

  • ‘Ze beschikt over een uitzonderlijk taalgevoel.’ ***** Knack
  • ‘Je struikelt over de mooie zinnen en observaties.’ **** NRC Handelsblad
  • ‘Haar proza is muziek die gaat rondzingen in je hoofd, elke zin staat op zijn plek. Wat een genot kan proza zijn.’ — Bart Moeyaert
  • ‘Er zijn maar weinig schrijvers die kunnen wat Broekhuysen kan. Ze kijkt beter, schrijft beter, is voor de duivel niet bang.’ — Gustaaf Peek

We publiceren voor uit Flessenpost uit Reykjavik op Athenaeum.nl. Eerder besprak Godeke Donner voor ons Broekhuysens Winter-IJsland.

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum