Presentatie Liefdeslessen

22 maart 2017
| | | |

U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van Liefdeslessen, onder redactie en samengesteld door Piet Gerbrandy, Mark Heerink en Casper de Jonge. Deze presentatie vindt plaats op woensdag 22 maart om 17.00 uur bij boekhandel Athenaeum op het Spui in Amsterdam.

Toegang gratis, aanmelding voor dinsdag 21 maart verplicht via 020-5249811 of per mail via prnon-fictie@atlascontact.nl o.v.v. ‘Presentatie Liefdeslessen’.

16.30 uur – Inloop
17.00 uur – Aanvang presentatie met voordrachten van onder andere Irene Zwiep en Wilt L. Idema en de overhandiging van het eerste exemplaar
17.30 uur – Borrel
19.00 uur – Einde programma

Over Liefdeslessen

Liefde en seksualiteit zijn blinde krachten, juist daarom poogt iedere cultuur ze te kanaliseren door middel van conventies en taboes. Natuurlijk beseft elk verstandig mens dat romantische verliefdheid en lust nooit naar regels of gebruiksaanwijzingen zullen luisteren. Toch zijn er overal ter wereld verhandelingen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je als minnaar of verliefde dient te gedragen om het meeste succes te hebben. Het spreekt vanzelf dat veel van dit soort teksten, hoe diepzinnig ze soms ook zijn, gekenmerkt worden door een zekere ironie.

In Liefdeslessen worden twaalf van deze werken door kenners behandeld, variërend van de Talmoed en de Kamasutra tot het achttiende-eeuwse Les Liaisons dangereuses van Choderlos de Laclos. Het boek laat zien dat elk verhaal over de liefde het uiteindelijk aflegt tegen de weerbarstige werkelijkheid.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum