Presentatie Maarten van der Graaff, Wormen en Engelen

24 augustus 2017 tot 24 augustus 2017
|

Op 24 augustus verschijnt Wormen en engelen, het prozadebuut van Maarten van der Graaff. U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie op donderdag 24 augustus a.s. om 18.00 uur bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui te Amsterdam. Na een welkomstwoord van redacteur Jelte Nieuwenhuis is er een optreden van dichter Annemieke Dannenberg, leest Maarten voor en signeert hij zijn boek.

Toegang gratis, aanmelding verplicht via prfictie@atlascontact.nl.

Bram Korteweg is van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar Utrecht verhuisd, waar hij bevriend raakt met Lena en Felix. Ze nemen hem mee naar clubs en praten vurig over kunst, seksualiteit en gender. Zijn gereformeerde jeugd op Flakkee lijkt ver weg, maar dan laat zijn vader zich dopen in het Haringvliet en wordt zijn studievriend Paul dominee op het eiland. Wat vinden zij in het geloof? En waarom houdt Wilfried hem zo bezig, een oudere man die in een katholieke woongemeenschap leeft? Bram besluit op onderzoek uit te gaan. Niet om af te rekenen met het geloof, maar juist om er dichterbij te komen.

Maarten van der Graaff (1987) groeide op in een gereformeerd gezin op Goeree-Overflakkee en ontving de laatste jaren veel lof voor zijn gedichten. Hij debuteerde in 2013 met de dichtbundel Vluchtautogedichten, die het jaar daarop werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs. In het voorjaar van 2015 verscheen Dood werk, zijn tweede bundel. Hij publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften en is veel op podia en festivals te vinden. Met Wormen en engelen debuteert hij als romanschrijver.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum