Presentatie Matthäus-Passion (Reinbert de Leeuw, Cherry Duyns)

12 april 2017
| | | | |

Wij nodigen u van harte uit voor de presentatie, 12 april bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui van de gloednieuwe dvd/cd-box van de Matthäus-Passion o.l.v. dirigent Reinbert de Leeuw, vastgelegd door regisseur Cherry Duyns in een documentaire van 75 minuten met de gehele concertverfilming van 175 minuten zowel op dvd als cd.

Pianist, componist en dirigent Reinbert de Leeuw (1938) heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Van Schönberg tot Oestvolskaja. Nu draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus-Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en de solisten tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

Het eerste exemplaar zal gepresenteerd worden aan Cherry Duyns en Reinbert de Leeuw. Vervolgens zullen Judith Steenbrink en Tineke Steenbrink, het artistieke team, respectievelijk violist en organist van Holland Baroque, in een gesproken bijdrage de uitvoering en vastlegging van deze weergaloze Matthäus toelichten.

Graag ontvangen wij een bericht over uw komst op info@athenaeum.nl

We hopen u te verwelkomen,
Maarten Ascher, René Mendel en Mira Mendel

MINDBOOKSATH : athenaeum