Presentatie: Philip Dröge, Moresnet

18 februari 2016
| | | |

Athenaeum Boekhandel en Uitgeverij Unieboek|Spectrum nodigen u van harte uit om met ons het glas te heffen op het verschijnen van Moresnet van Philip Dröge op donderdag 18 februari 2016, vanaf 17.00 bij Athenaeum Boekhandel op het Spui.

N.B. Lees de voorpublicatie op Athenaeum.nl. Eerder bespraken wij Dröges boek De schaduw van Tambora. Lees de recensie op Athenaeum.nl.

Moresnet vertelt het merkwaardige verhaal van de opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje dat van 1916 tot 1918 aan de Nederlandse zuidgrens lag. Het landje had 300 inwoners, een eigen hoofdstad (het dorp Kelmis), een staatshoofd (de burgemeester) en een verdedigingsmacht (de veldwachter). De vrijheid en lage belastingen trokken behalve dieven, gokkers, smokkelaars en mijnwerkers ook dromers aan, die in Moresnet de ideale staat wilden vestigen.
Dröge vertelt in Moresnet hoe dit onwaarschijnlijke landje kon ontstaan, wie er woonden, en hoe het leven was in dit staatsrechtelijke unicum.

Na een welkomstwoord door uitgever Barend Wallet zal er een kort vraaggesprek plaatsvinden met Philip Dröge, gehouden door Renson van Tilborg, conversation manager bij Total Active Media. Vervolgens zal een eerste exemplaar van het boek worden overhandigd aan Jeroen Zandberg, lid van het dagelijks bestuur van Unrepresented Nations and Peoples Organization (UNPO), een organisatie die opkomt voor niet-vertegenwoordigde naties en volkeren.

Delen op

19,99
MINDBOOKSATH : athenaeum