Presentatie Rob Hartmans, Zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis

27 november 2017 tot 27 november 2017
| |

Uitgeverij Omniboek en Athenaeum Boekhandel nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Zwarte bladzijden uit de vaderlandse geschiedenis van Rob Hartmans op maandag 27 november vanaf 17.00 in Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 in Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Freek de Jonge.

Mag de zeeheldenbuurt nog wel zo heten? Mag Sinterklaas een zwarte helper hebben? De geschiedenis staat volop ter discussie. Wat er in de geschiedenisboeken komt is niet vanzelfsprekend, maar de uitkomst van een maatschappelijke discussie, waaraan steeds meer verschillende stemmen deelnemen. De terechtstelling van Oldenbarnevelt, de moord op de gebroeders De Witt, de trans-Atlantische slavenhandel, kinderarbeid, de collaboratie in de Tweede Wereldoorlog, de koloniale oorlog in Nederlands-Indië. Het zijn de zwarte bladzijden uit onze geschiedenis. Maar ook recentere gebeurtenissen als het Zuid-Moluks terrorisme, de krakersrellen in de jaren tachtig, de rol van Dutchbat in Srebrenica en de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh horen erbij.

Rob Hartmans beschrijft ze in dit boek, omdat we er recht op hebben te weten wat er gebeurd is: ook als dat pijnlijk is. De rouwranden van ons verleden zijn vaak omstreden, maar ze horen net zo zeer bij ons als de glorieuze momenten.

RSVP: info@omniboek.nl.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum