Presentatie Rozalie Hirs, oneindige zin

21 oktober 2021
| |

Donderdag 21 oktober vanaf 19.00 presenteert Uitgeverij Querido bij Athenaeum Boekhandel Spui de nieuwe bundel van Rozalie Hirs, oneindige zin. Je bent van harte welkom!

Toegang is gratis, aanmelding verplicht via Kay Brugmans ([email protected]).

Over oneindige zin

In oneindige zin reist Rozalie Hirs langs de vloeiende taal van binnenwerelden die overloopt in buitenwerelden. Van de verbeelding en de droom naar het huis, de tuin, de stad, het bos, het wijde web, het heelal. Hoe kan een open syntaxis tot nieuwe poëtische structuren en betekenissen leiden? Door naar ultieme mogelijkheden te tasten, brengt Hirs een liefdesverklaring aan de taal. Samen met de cyclische natuur van dag en nacht, seizoenen, getijden en gestalten van de maan viert oneindige zin het leven, zingend, dansend.

Rozalie Hirs (1965) is dichter en componist. Van haar hand verschenen eerder zes dichtbundels bij Querido, van Locus (1998) tot verdere bijzonderheden (2017), en vijf verzamelbundels in andere talen, waaronder haar meertalige manifest gestammelte werke (2017) bij het vermaarde kookbooks, Berlijn.

  • ‘Elke vezel van Hirs’ dichterschap zegt ja tegen de wereld waarin we worden geworpen.’ — Algemeen Dagblad
  • ‘Ik hou van de speelse, muzikale en tegelijk betekenisvolle poëzie van Hirs.’ — Awater
  • ‘Een van de meest intrigerende Nederlandse dichters van dit moment.’ — De Morgen

Wij zullen de adviezen van de Rijksoverheid opvolgen. Mochten de richtlijnen die gelden op 21 oktober invloed hebben op deze bijeenkomst, dan zullen we je hierover bijtijds informeren. Op basis van de huidige coronamaatregelen dien je een coronatoegangsbewijs (via coronacheck.nl) te kunnen laten zien.

Delen op

18,99
pro-mbooks1 : athenaeum