Presentatie Sjoerd van der Niet, Als dan dus daarom

14 april 2017 tot 14 april 2017
| |

Athenaeum Boekhandel en Uitgeverij Damon nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van Als dan dus daarom van Sjoerd van der Niet. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 14 april om 17.00- 18.00 uur bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 in Amsterdam. Na afloop van de boekpresentatie is er een borrel.

Toegang is gratis. Vriendelijk verzoek u aan te melden via info@damon.nl.

Over Als dan dus daarom

Taal spreekt vanzelf, totdat je stilstaat bij de woorden en hun betekenissen. Dan begint het algauw te duizelen. Is je redenering wel te volgen? Hoe weet je of de ander begrijpt wat jij bedoelt? Weet je eigenlijk zelf wel wat je zegt? Wat maakt jouw uitspraken anders dan het geblaf van een hond of een wekker die afgaat? Op dit soort vragen wil de taalfilosofie een antwoord geven. Als dan dus daarom is een toegankelijke inleiding in de taalfilosofie die je leidt langs woorden en zinnen, verwijzen en redeneren, structuur en betekenis.

Sjoerd van der Niet (1985) studeerde filosofie en natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam als adviseur voor strategie en argumentatie. Taalfilosofie ziet hij als de speeltuin voor het denken.

Delen op

MINDBOOKSATH : athenaeum