Presentatie Wiel Kusters & Joep Bertrams, Alfabels (vanaf 18.00)

16 juni 2022
| | | |

Donderdag 16 juni vanaf 18.00 bij Athenaeum Boekhandel Spui presenteert Uitgeverij Het Poëziecentrum Gent de nieuwe dichtbundel van Wiel Kusters & Joep Bertrams: Alfabels. Met Arno Kramer en Ary Langbroek.

Toegang is gratis, aanmelden gewenst via [email protected].

Over Alfabels

Tot het schrijven van Alfabels heeft de dichter zich laten inspireren door het zeventig jaar oude populaire ABC-boekje van Rie Cramer, dat begint met 'A is een aapje, dat eet uit zijn poot'. Cramers versjes dienden hem als motto bij gedichten die men kan zien als uitingen van een dichterlijk verlangen naar de wereldwording van letters, van woorden, van taal. De tekenaar volgde op onnavolgbare wijze, als luidden de oude woorden: In den beginne was het beeld.

Lees op onze site de openingspagina's van Alfabels.

Wiel Kusters (1947) debuteerde in 1978 met Een oor aan de grond. Hij woont en werkt in Maastricht. Zijn verzamelde gedichten, onder de titel Leesjongen, verschenen in 2017 bij Uitgeverij Cossee. In 2020 volgde bij dezelfde uitgeefster Zonder palet. In Poëziekrant schreef Mathijs Sanders: 'Kusters is een van onze meest muzikale dichters.'

Joep Bertrams (1946) maakte zijn eerste prentenboek met Karel Eykman: De allerallersterkste (1977). In de jaren daarna werkte hij met onder anderen Willem Wilmink en Wiel Kusters aan prentenboeken op basis van gedichten. Vanaf 1990 is hij voornamelijk als politiek tekenaar werkzaam. Na bijna dertig jaar pakt hij in Alfabels zijn samenwerking met Wiel Kusters weer op.

Arno Kramer is beeldend kunstenaar en hartstochtelijk propagandist van de tekening als autonoom kunstwerk. Hij is een volbloed tekenaar met een grote affiniteit met poezie.

Ary Langbroek is oud-directeur van Uitgeverij Querido die Wiel Kusters en Joep Bertrams destijds in de vroege jaren jaren 1990 samenbracht.Aan hem zal het eerste exemplaar worden uitgereikt.

Delen op

20,99
pro-mbooks1 : athenaeum