Presentatie Willem-Jan Verlinden, De zussen Van Gogh

12 mei 2016
| | | | | | |

Namens de auteur en Uitgeverij Ambo Anthos nodigen wij u graag uit voor de boekpresentatie van De zussen Van Gogh van Willem-Jan Verlinden op donderdag 12 mei vanaf 18 uur bij Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 Amsterdam. Rond 18.15 zal de overhandiging van het eerste exemplaar plaatsvinden. Aansluitend is er een borrel en zal de auteur boeken signeren.

De zussen Van Gogh door Willem-Jan Verlinden

 

Het levensverhaal van de drie zussen Van Gogh tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis.

 

Het gezin Van Gogh telde zes kinderen, van wie Vincent en Theo wereldberoemd zouden worden. Maar hoe verging het de andere kinderen uit het gezin? In De zussen Van Gogh haalt kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden de drie dochters van de familie Van Gogh uit de schaduw van hun broers, en schetst -vaak in hun eigen woorden- een fascinerend tijdsbeeld van de turbulente ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle.

Het verhaal van Anna, Lies en Wil is nooit eerder verteld. Ze groeiden op in een tijd dat er voor het eerst lange afstanden met de trein konden worden afgelegd, ‘impressionist’ nog een spotnaam was, de vrouwenbeweging net in de kinderschoenen stond en dromers van allerlei politieke gezindten op de barricades stonden om de revolutie af te kondigen. Willem-Jan Verlinden brengt de aspiraties, dromen, teleurstellingen en het verdriet van deze vrouwen prachtig in beeld. De zussen Van Gogh geeft op basis van hun onderlinge, niet eerder bestudeerde correspondentie een unieke inkijk in de bewogen levens van drie dochters uit een bijzonder gezin.

Willem-Jan Verlinden (1971) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor diverse Nederlandse musea en kunstfondsen, heeft hij zich ontwikkeld tot adviseur op het gebied van fondsenwerving. In 2013 schreef hij samen met Kristine Groenhart Hoe ik van Londen houd, dat verscheen bij uitgeverij Athenaeum. 

Wij horen graag of u komt. U kunt zich aanmelden op [email protected]

Als u niet kunt komen, kunt u het boek alvast hier reserveren en dan wordt het u toegezonden zodra het leverbaar is.

Paul Sebes

Literair agent

Delen op

pro-mbooks1 : athenaeum